Recalcularea pensiilor. Circuitul plicului!

Mult discutata decizie de recalculare a pensiei va fi trimisă în plic, prin Poșta Română, fiecărui pensionar, pentru ca procesul de recalculare să se poată finaliza până în luna septembrie, a declarat președintele Casei Naționale de Pensii (CNPP), Daniel Baciu la Digi24, zilele trecute.  Când? „Mai avem un pas până la trimiterea deciziilor”, a zis Baciu, referindu-se la un act normativ care să stabilească această procedură. După ce guvernul va emite actul normativ, plicurile vor fi tipărite și expediate prin Poșta Română, cu confirmare de primire, a precizat Daniel Baciu.

Dacă un pensionar nu este acasă când vine poștașul, plicul cu decizia sa va rămâne câteva zile la oficiul poștal la care este arondat. Apoi, dacă pensionarul tot nu merge să-l ridice, va putea fi preluat de la sediul casei județene de pensii.

Premierul Ciolacu a anunţat vineri în şedinţa Executivului că se pregăteşte în aceste zile procedura prin care pensionarii vor primi acasă plicurile cu decizia de recalculare a pensiei.

”Am văzut că se încearcă specularea de către anumite firme de arhivare a acestei conjuncturi privind recalcularea pensiilor. Au fixat un preţ maximal aranjat pentru copiile din arhivă de care au nevoie pensionarii. Aşa ceva este ilegal şi imoral şi cei responsabili trebuie sancţionaţi cu toată severitatea prevăzută de lege”, a zis Ciolacu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Author

11 Comentarii

  1. Subiectul cu mărirea pensiilor este o gogoașa care se tot umfla și care nu va fi buna de mâncat niciodată. La orice post TV și in orice ziar se discuta de luni (ani) de zile, dar fără niciun rezultat concret. Prin urmare, este un subiect fără nicio relevantă, doar se bate apa in piua.

  2. Așa merge calul(pensionarul) după morcov (gogoașa creșterii fabuloase a pensiei ). Minciuni care să dea bine electoral . După, eschive ale PCR-ului și dezamăgiri ale votanților fideli de o viață.

  3. Conform declaratiilor ministrei, facute la inceputul anului, deciziile urmau sa fie trimise incepand cu luna mai. E sfarsitul lui iunie si nimic.

  4. Care poștaș și care oficiu poștal? La nivel de Guvern și Ministerul muncii nu se știe că din lipsa de personal, din cauzată salariului minim pe economie, Oficiile a fost reduse la o treme și sunt mii de localități fără poștaș, un poștaș deservind mai multe localități sau sute de străzi? ATENȚIE!!! Perioada de CONTESTARE a Deciziei este tot 30 de zile calendaristice??? Fiindcă o scrisoare trimisă din Sibiu pusă la cutia poștală în data de 20.02. 2024 a ajuns la destinatar Dumbrăvița-Timiș (localitate bogată cu puzderie de vile una și una) în data de în 25. 04. 2024. Intrebând telefonic prin martie la Oficiul poștal răspunsul a fost “poștașul are 4000 de străzi”! Așa că data poștei, dovadă la Contestație sau Proces nu mai are nici o valoare.

  5. Si daca primesti decizia si daca decizia se întoarce înapoi la casa de pensii nu-i problema ! Principl este sa iei pensia Marita din septembrie .

  6. O firma care se ocupa de eliberarea adeverintelor pentru sporurile nepermanente, și care iau o mulțime de bani nu garantează ca eliberând adeverință pensionarul va primi o mărire la pensie.Firmele acestea nu știu sa spună dacă s-a virat sau nu CAS-ul.Au fost perioade când Întreprinderile virau CAS pentru toată suma….și atunci? Cum se vor da individual.Sigur nu v-ati gândit

  7. La oficiul poștal de care aparții acolo sosește recalcularea.E Clar ,mai citește articolul.

  8. Anul acesta sunt alegeri. Trebuie momiti cu ceva alegatorii. Sa voteze „stabilitate”. De la anul va fi criza. Cine sunt primii afectati? Pensionarii, apoi bugetarii. Iohannis a indatorat tara in 10 ani de 2 ori fata de cum era pana la el in 24 de ani. De la 50 miliarde de euro la 160 miliarde. Cat credeti ca va tine sa traim pe datorie?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.