Revolta elevilor: „Deca în detenţie!”

Mai mulţi elevi au protestat, marţi, în faţa Ministerului Educaţiei, fiind nemulţumiţi de propunerea ministerului privind Statutul Elevului, pe motiv că le încalcă dreptul la educaţie, deoarece îi trimite pe elevii cu comportament inadecvat în săli separate, a anunţat preşedintele Uniunii Elevilor Reprezentanţi, Lorena Drăguşin.

„Ministerul Educaţiei a pus în consultare publică două proiecte problematice, un proiect pentru Statutul Elevului şi unul pentru Regulamentul de organizare şi funcţionare al unităţilor de învăţământ preuniversitar. Practic, acest proiect de statut al elevului trimite elevii în nişte săli separate, în detenţie, în cazul în care au avut un comportament inadecvat în timpul orei şi asta rămâne la decizia profesorului, astfel că li se încalcă dreptul la educaţie, fiindcă această detenţie are loc în timpul orelor de curs (…). Sunt marginalizaţi şi nu se rezolvă adevărata problemă. Aceşti elevi ar trebui să fie duşi la consiliere psihologică”, a declarat Lorena Drăguşin.

De asemenea, ea a atras atenţia că nu sunt suficienţi profesori pentru implementarea măsurii propuse de Ministerul Educaţiei şi că sunt unităţi de învăţământ, în special în mediul rural, care nu dispun de săli nici pentru orele de curs.

În altă ordine de idei, Lorena Drăguşin a semnalat că un alt motiv al protestului este faptul că, potrivit proiectului referitor la Regulamentul de organizare şi funcţionare al unităţilor de învăţământ, părinţii sunt obligaţi să-şi dea acordul cu privire la prelucrarea datelor personale ale copiilor.

Preşedintele Uniunii Elevilor Reprezentanţi a spus că Ministerul Educaţiei a încălcat legea, deoarece nu au fost consultaţi în redactarea acestor proiecte de acte normative.

Lorena Drăguşin a informat că protestatarii au mai solicitat retragerea celor două propuneri de acte normative şi adoptarea Statului Elevului elaborat de Uniunea Elevilor Reprezentanţi, Salvaţi Copiii şi asociaţii ale elevilor, care implementează dreptul acestora la odihnă şi timp liber, o metodologie pentru acordarea feedback-ului şi protecţie pentru elevii care depun sesizări împotriva împotriva persoanelor care le-au încălcat drepturile.

Protestatarii au scandat, printre altele: „Şcoli, nu închisori!”, „Elevi, nu prizonieri!”, „Deca în detenţie!”, „Deca încalcă legea!”, Nu confiscaţi educaţia!”, „Educaţie, nu detenţie!”, „Şcoala nu e închisoare!” şi „Deca încalcă legea!”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

18 Comentarii

  1. Elevii care fac probleme sa stea între ei sa.și facă probleme ,ceilalți care vin la scoala să învețe au dreptul sa studieze în liniște și protecție.

  2. Pai, ok, dar scoala NU este nici loc de afirmare pentru „elevi” care merg la scoala pentru a face pe prostii si pentru batjocura. Foarte ok, ideea lui deca.

  3. atunci să aibă COMPORTAMENT ADECVAT !
    Dacă vor ALTCEVA (e.g. piroane ÎNROȘITE), să stea între ei, măR🎯g …
    ●●● Halena- PoMpa 1 -Halena

  4. Deca preia prostii de-ale altor sisteme de educatie. Sa stea ea in detentie!
    Cum i-ar mai place atunci sa poarte eticheta de detinuta fara sa i se dea o sansa intreaga viata?
    Scoala are rol formativ nu regresiv. Deca e cam intunecata la minte.

  5. deci o javra care deranjeaza orele nu se poate da afara din clasa pentru ca „pierde educatie”, dar restul de 25 + profesorul care nu pot desfasura ora in liniste, javra nu le incalca dreptul la educatie… tipic imbecilitatilor cauzate de 30 de ani de cleptocratie, dreptul meu, bate dreptul tau, si refuzam orice fel de obligatie.

  6. În multe țări se aplică metoda asta. E bună și consilierea psihologică, dar e nevoie de acordul părinților care de multe ori nu și-l dau. Ditai asociația de elevi ar trebui să știe asta.

  7. Detentia (nici nu e nevoie sa clarificam natura opresiva a lipsirii de libertate), excluderea, bullying-ul(chiar si prin proxy), narcisismul si egomania (orice programare negativa care te tine departe de starile bune), cosmeticele (ce trist. sa-i faci pe altii sa te placa prin proiectarea unei imagini artificiale, ceva care s-a catalizat prin aparitia platformelor digitale sociale), furia (va puteti imagina nivelul de ostilitate cauzat de utilizarea deliberata a aluminiului si mercurului in amalgame dentare, vaccinuri, medicamente, alimente, recipiente pentru alimente si vase de gatit, toate facand sinergii toxice cu fluorul?), negarea propiului Eu sau Buffering-ul adiacent (Adevarul poate sa cada greu la stomac), homosexualitatea si teoria de gen (deviatii psihosexuale impuse in masa) sau judecatile ori proiectia sunt doar o parte din problemele cu care generatia Z este confruntata iar Alpha se va confrunta. Gandirea este dificila, de aceea majoritatea oamenilor judeca, spunea Jung. Si de obicei cei care te cunosc cel mai putin, te judeca cel mai aspru.

  8. Comentariii urite sunt copiii nostrii defapt foarte urit poate ar trebui sprijiniți și nu jicniti urittt

  9. Și ce-o să faci *oaie dacă Ministerul nu va schimba Statutul elevului? O să-l înjunghii pe profesorul care te-a trimis un pic să te răcorești, gen,ca până acum? O să tragi o ierbușoară de necaz, gen, ca și până acum? O să organizezi un viol în grup în wc-ul școlii, gen, ca și până acum?

  10. Daca din excesul de zel al unui profesor copilul vostru ar fi trimis in detentie v-ar conveni/ati fi de acord?

  11. Micii sorosisti de la aceste ong-uri kafkiene ar putea sa protesteze de exemplu fata de impunerea peste noapte a materiei obligatorii cu holocaustul, sau sa faca o greva pe tema asta. Dar n-o s-o faca. De ce oare? Se tin doar de teme servite. Acum e vacanta si ei si-au gasit un job.

  12. Astia vor un ministri ca Genunche. Chiar atat de jos a ajuns nivelul scolii romanesti?

  13. Daca parintii nu au fost in stare sa le dea „cei sape ani de-acasa”, atunci sa-i pedepseasca scoala !
    Nu poti tine sub teroare o clasa intreaga, ca un nebun sau un drogat este in aceea clasa.
    Daca nu se integreaza intr-o comunitate civilizata, comunitatea trebuie sa-l excluda !!!
    Mai lasati-ma cu chestia asta ca societatea trdbuie sa-l ajute…
    Poate ca el nu vrea sa fie ajutat !

  14. Dragii nostri copilasi- ce ar fi daca -O TEMPORA – ati merge la scoala sa invatati carte ? La intrarea in scoli sa lasati smartphonurile pe catedra si facebookul de pe tablete si laptopuri? Ati incepe prin a va respecta dascalii (parinti si ei) , parintii bunicii , trecatorii,etc ? Sa fiti mai vocali la examene si teste si nu la a va striga frustrarile ?Spunea cineva : ” Si dintr-o carte proasta poti trage o invatatura ” , raliinduma respectivului pot spune ” Si de la un dascalslab pregatit poti invata cite ceva” . Pe dascali are cine sa-i judece , in orice caz nu voi ” dragii nostri copii” !Haideti sa readucem NORMALUL in scoli. PS De vocali ce sunteti , ne spuneti dragi copii cum stam cu testele PISA si nu numai ?Dupa cum procedati ” Viitor de aur , tara noastra are „……

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.