S-a cutremurat pământul în România

Un cutremur mediu cu magnitudinea 4,3 s-a produs vineri seara la ora 19:48 în judeţul Gorj, potrivit datelor afişate de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Seismul a avut loc la o adâncime de 15 km la 14 km Nord-Vest de Târgu Jiu, 68 km Nord-Est de Drobeta-Turnu Severin, 70 km Sud de Hunedoara, 85 km Sud de Deva şi 96 km Vest de Râmnicu Vâlcea.

Acesta este al patrulea cutremur produs pe parcursul zilei de vineri în judeţul Gorj.

De la începutul lunii noiembrie, în România au mai avut loc 8 seisme, cu magnitudini între 2,2 şi 4,3 pe Richter.

Cea mai puternică mişcare tectonică din acest an, de 5,7 pe Richter, a avut loc în data de 14 februarie, în judeţul Gorj, la o adâncime de 6,3 kilometri.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

5 Comentarii

  1. Privitor la cutremure, aș zice să-i întrebați pe cei cu prospecțiunile pentru căutarea gazelor de șist, căci președintele nost’ o spus sa nu ne legăm de urmașii contelui von brukenthal (sper sa nu fiti jigniți de faptul că am scris un nume propriu cu literă mică) … !!!

  2. Dacă amintirile mele sunt bune, marele cutremur din 1940 a fost tot în data de 10 Noiembrie.

  3. continuaati sa acceptati parazitii care sug Romania de resurse, slug-oii sa t a nei ce sunteti!

  4. In state se fac extrageri de gaze de sist inca din anii 60, si acolo s-a vazut ca se pot produce cutremure si la peste 70 km de locul de extragere. Explicatia vine tot de la ei, caci se pompeaza diverse lichide in sol, si aceste lichide se impart prin sol prin goluri sau isi fac drumuri dupa minimul de rezistenta la adincime, si substantele pompate sunt asa gindite sa interactioneze cu straturile de sist si sa inmoaie sau sa reactioneze acid cu sistul. Iar undele mecanice, respondabile ce produc cutremure, se propaga mai usor prin lichide decit prin sol uscat. Si ajung la distante mult mai mari decit decit daca n-ar fi lichidele respective in sol. Un indiciu poate fi si distanta mica fata de suprafata terenului. Cine a aprobat asa ceva, extragerea gazelor de sist, a luat in calcul ca se vor produce mai multe cutremure si chiar cu pagube materiale sau umane!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.