Salariul minim tulbură apele Coaliției

Premierul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat, luni, că în coaliţie se decid funcţiile politice şi se stabilesc anumite principii, dar nu trebuie confundate deciziile care se iau în Guvernul României şi deciziile care se iau politic în coaliţie.

„În coaliţie decidem, de exemplu, funcţiile politice. În coaliţie facem analizele fiecărui politician care ocupă o funcţie politică în administraţia centrală, dacă este bine, dacă este rău, stabilim anumite principii, dar nu mergem în detaliu. Nu confundăm deciziile care se iau în Guvernul României şi deciziile care se iau politic în coaliţie. Cu adevărat sunt două săptămâni de când a început această campanie şi nu a mai fost timpul necesar, fizic vorbesc, să avem o comunicare cum o aveam până acum în coaliţie”, a afirmat Ciolacu, la Realitatea Plus.

El a adăugat că decizia cu privire la mărirea salariului minim la 3.7000 de lei a fost luată încă din decembrie în coaliţie.

„Am amintit faptul că această deciziei a fost luată încă din decembrie la nivel politic. La nivel guvernamental eu am avut întâlnirea cu partenerii sociali, cu patronatele şi cu sindicatele. Cum era şi normal şi de aşteptat, patronatele nu au fost de acord cu această creştere, sindicatele au fost de acord şi atunci Guvernul a fost cel care a decis. Una înseamnă o funcţionare politică şi alt lucru înseamnă funcţionarea administrativă. Nu putem confunda coaliţia cu Guvernul României. S-a întâmplat acest lucru când se spunea la toate televiziunile că avem un guvern de coaliţie, uitând că noi avem de fapt un guvern al României şi avem o coaliţie de guvernare. E cu totul altceva. (…) Cred că a fost o lipsă de comunicare între noi (între PNL şi PSD – n.r.) deoarece altele sunt priorităţile în această perioadă”, a mai afirmat premierul.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

12 Comentarii

  1. Nu limita salariului minim este problema, este, ca deobicei la orice guvern romanesc, exceptia de la impozitare care avantajeaza angajatorul, dupa amestecul ambasadelor in salariile din Romania !!! Ciolacul vroia sa „alinieze” salariul la media europeana din luna Iulie 2024, dar modificarea impozitarii pentru angajator trebuie anuntata cu 6 luni inainte, deci de la 1 Ian 2025. Niciun politician nu vrea sa inteleaga ca trebuie terminat cu exceptiile indiferent ce spun ambasadele, dar pentru asta trebuie solidaritate, nu suveranitate, ca altfel ajungi la puscarie pe filiera Kiorvesi, FC, Dumbrava Minunata, Traila … Apropo, prin absurd, daca FC-ul ar ajunge la o pedeapsa, la cine mai da spaga pentru „optimizare” ? Abia astept ca viitorul presedinte Simion, bineinteles, cine altul, cum ii va spune doamnei ambasador ca nu se poate ce vrea ea !?!?!?

  2. eu imi aduc aminte cand colonia rromana sub Catu nu avea bani sa creasca alocatiile copiilor cu 100 ron… de unde o sa aiba astia bani pentru toti salariatii? in conditiile in care au ajuns cu deficitul la 3.24% in 4 luni… in ritmul asta o sa fie 9.72% la final de an

  3. chestia asta cu salariu minim incepe sa fie ca la licurici in Commiefornia… acu 3-4 ani au crescut artificial salariu minim la 20$/ora… iar acum din cauza inflatiei, au inceput sa cerseasca pentru 30$/ora… si la 30$ tot fac foamea si deabia isi permit un acoperis

  4. Citez că atenționare sa corectați articolul „El a adăugat că decizia cu privire la mărirea salariului minim la 3.7000 de lei a fost luată încă din decembrie în coaliţie.” NU 3.7000(37 mii lei) de lei cum e in articol, nu cumva e vorba de 3.700(3 mii șapte sute) lei😉?
    Cat despre, cică neînțelegeri, nu exista așa ceva în realitate, doar acțiuni la vedere pentru manipularea cetățenilor pentru vot! Au intrat toți în balonul care va exploda și rămân muti de uimire, vorbesc și respira când vor și nu când sau cum trebuie normal, muncesc sau nu când au chef dar banii curg la fel de mulți că într-o lună de munca normal!
    Nu mai vor dezbateri electorale live pe tv pentru că nu mai țin minciunile la cetățeni, nu au soluții pentru că deja nu mai exista loc pentru soluții, tara e amanetată și concesionată pe 49 ani cu drept legal de prelungire pentru 99 ani, nu mai exista suveranitatea tarii?

  5. „Cum era de așteptat patronatele nu sunt de acord ” da când m.m. voastre sunteți voi de acord cu ceva măriri?!?! 3700 brut este mult auzi la ei . Nu mai au ei lovele de opulenta bășini nesimțire arogante extravagante de 1 mai la mamaia cu bolizi de sute de mii de euro bucata cu note de plata de zeci de mii de euro cu șampanii aduse cu roaba . Ei se plâng ca nu găsesc forță de muncă dar ei nu vor angajați ci niște sclăvoi zilieri la negru prost plătiți sa muncească 12 ore pe zi inclusiv sâmbătă fără să vocifereze. Gata ca ajunge ori plătiți decent ori faliment

  6. România trebuie să rămână săracistanul Oihrropei, un model pentru întregul continent care dacă pierde(și pierde) coloniile din Africa și Asia, trebuie sa rămână cu soluția de rezervă din Est. Politică de haplea a fanarului bucureștean, indiferent care a fost el, a distrus alternativele care excludeau datoria externă așa cum a făcut-o Ungaria și Polonia iar independența țarii a fost vândută întru pricopsirea javrei politice așa că astea cu salariile sunt iluzii.Dăscalimea ia bani pentru că urmează revoluția culturală și conțopistii, noua clasa de grămatici și vechili a boierimii locale.Nu degeaba zic eu că năravul din fire(a de ex) n-are lecuire și că poți scoate politica din Fanar dar nu Fanarul din politică.Atea cu creșteri salariale la bază sunt povești de adormit fraierii, fraieri majoritari care sunt o resursă buna de exploatat, laolaltă cu datorii, păduri, gaze, petrol, fier și gropi de gunoi pentru alții.

  7. Erată”cum nu a făcut-o Polonia Ungaria etc”

  8. N-am inteles de ce ni se ”ia” BURSA…De pilda fondurile de investitii sunt exceptate de la plata impozitului si pt ele nu exista a II a retinere pt sanatate? Chiar bugetul Sanatatii se poate degreva de sumele care ar trebui sa insemne mult pt profiturile de milioane si poate miliarde ale jucatorilor mari de pe piata. Micul investitor nu mai poate ajunge nici sa cumpere actiuni, iar daca totusi reuseste pe el sare statul flamand si discriminatoriu fara mila si lui ii cere CASS, daca a avut noroc sa vanda bine dupa 20 de ani. De ce sunt exceptii pt cei mari/bogati? De ce se accepta externalizarea profitului?

  9. bai idiotilor ( astia care se opun mariri ), bai nenoricitilor voi vreti sa ajungem sa traim precum in corea de nord ? bai necrofagilor, ducetiva ba unde va este locul adica la …………. si lasati ba impostorilor pe aia capabili sa conducata tara asta, ba insipizilor

  10. Ancuța se tot întreabă cine-l tine în brațe pe Piedone! Se vede din avion că, PNL -ul îl tine în brațe că sa iasă Plicusor care s-a pozat electoral cu Ciuca!

  11. Nici nu vreau să mă gândesc la cate vagoane va avea ordonanța „trenuleț” din decembrie 20.24. Cred că vor dispărea vagoanele restaurant și de dormit. Și aerul condiționat. Și căldura! Acum,înainte de alegeri, monstruoasa coaliție arunca cu bani și în căței nu numai în dulăi. La anul, când nu vor mai umbla cainii cu covrigi in coada,toți vor schelălăi. Important e ca ciolanul sa nu fie scăpat din dinți!

  12. Pentru ca nici politicienii, nici patronii nu vin cu bani de acasa, teoretic, maririle de salarii se pot asigura daca angajatii in sectorul particular muncesc mai mult, sa acopere atat cresterile lor de salarii, cat si pe ale bugetarilor. Practic, nici masinile nu prea pot sa faca asta la nesfarsit , cu timpul intervine uzura. Daca in decurs de 10-15 ani salariile angajatilor (la privat si bugetari) cresc cu 50%, un zidar,brutar, faiantar etc, de pilda, nu pot sa-si depaseasca norma cu 50%, fizic nu este posibil. In plus, mai multa munca nu inseamna neaparat si castig, fiindca intervine principiul cererii si ofertei, si preturile sunt limitate de concurenta. Cu alte cuvinte, politicienii decid mariri de salarii pt a fi realesi, dar posibilitatile economiei sunt limitate, consecintele fiind cresterea preturilor, cresterea impozitelor si taxelor, somaj, inflatie, marirea decalajului intre bogati si saraci, evaporarea economiilor oamenilor cu venituri modeste,nesiguranta si imposibilitatea de a-si planifica viitorul

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.