Sunteți așteptați la Picnic la Muzeu

Edenred România lansează în premieră în România Picnic la Muzeu, în parteneriat cu Art Safari şi Mastercard, potrivit unui comunicat transmis presei. Acțiunea, inspirată de programul FOOD, este o inițiativă menită să ajute la conștientizarea importanței unui „moment de respiro” de calitate. Programul FOOD (Fighting Obesity through Offer and Demand) este cel mai amplu program european, coordonat de Edenred, ce susține obiceiurile alimentare sănătoase ale angajaților și, pe plan național, ale elevilor din școli și grădinițe”, se arată în comunicatul citat.

Expoziția temporară inedită, „Picnic la muzeu”, are loc în perioada 27 iunie – 21 iulie, timp în care vizitatorii au ocazia să ia masa în galeria de artă de la Palatul Dacia-România (Str. Lipscani nr. 18-20, București). Pentru o viață sănătoasă, pauza de prânz se ia cu… artă!

„Este cunoscut faptul că arta are un impact profund asupra bunăstării noastre emoționale. Are puterea de a evoca emoții, de a stimula gândirea și de a oferi un mijloc de exprimare care poate fi atât cathartic, cât și terapeutic. Dar poate fi conceptul de wellbeing exprimat prin artă? Prin expoziția temporară Picnic la muzeu, organizată în parteneriat cu Art Safari şi Mastercard, ne propunem tocmai acest lucru – să invităm publicul la reconectare cu sine și cu ceilalți, ilustrând contextul: pauza de prânz. Edenred este un promotor activ al pauzei de prânz și un susținător al obiceiurilor alimentare sănătoase în rândul angajaților și al generațiilor tinere, angajații de mâine, iar această inițiativă creativă completează workshop-urile, programele și campaniile de informare pe care le derulăm pentru aceștia”, a declarat Lelia Mancaș, Director de Marketing, Comunicare și CSR, Edenred România.

Ar putea o expoziție de artă să ne influențeze pozitiv obiceiurile alimentare și stilul de viață? Noi spunem: „Categoric DA”! 16 lucrări de artă cu tematică de picnic, inclusiv o creație ce aparține celebrului Salvador Dalí – „Apariția unei fețe și a unei fructiere pe o plajă” („Apparition of Face and Fruit Dish on a Beach”), în variantă cromolitografie, invită publicul să reflecteze asupra impactului pe care-l poate avea pauza și, în special, cea de masă, asupra rutinei cotidiene. Dincolo de o reconectare mai bună cu sine, acest moment din miezul zilei este indispensabil pentru echilibru. Un prânz alături de colegi, prieteni sau colaboratori, departe de calculator, poate reprezenta o sursă de echilibru și poate oferi inspirația creativă de care avem cu toții mare nevoie, indiferent de activitatea pe care o desfășurăm.

Expoziția cuprinde și lucrări ale unor importanți artiști români, precum Francisc Gall, Francisc Șirato, Alexandru Ciucurencu ori Ion Pacea. Vizitatorii care doresc un „Picnic la muzeu” pot comanda mâncare, folosind cardul de masă Edenred, atât la restaurantele din zona Art Safari, cât și prin platformele de food delivery. Iar masa o pot servi chiar la Palatul Dacia-România.

Ce se întâmplă în cadrul expoziţiei?
• Vizitatorii primesc o păturică pentru picnic la intrarea în expoziţie şi se pot aşeza pe ea chiar în spaţiul expoziţional.
• Vizitatorii admiră tablourile și pot face fotografii. În plus, există un colţ unde îşi pot lăsa gândurile sau emoţiile legate de tematică.
• Mâncarea pentru picnic poate fi achiziţionată direct de la standul aflat în Art Safari sau o pot aduce chiar ei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

4 Comentarii

  1. Acțiuni infantile cu nume în engleză “Programul FOOD (Fighting Obesity through Offer and Demand) este cel mai amplu program european, coordonat de Edenred” (???) Expoziție cu “16 lucrări de artă cu tematică de picnic, !!! inclusiv o creație ce aparține celebrului Salvador Dalí – „Apariția unei fețe și a unei fructiere pe o plajă” („Apparition of Face and Fruit Dish on a Beach”), în variantă cromolitografie, invită publicul să reflecteze asupra impactului pe care-l poate avea pauza !!! și, în special, cea de masă, !!! asupra rutinei cotidiene” Înălțător.

  2. Ce ar fi totuşi dacă muzeele şi-ar păstra menirea de a fi o oază de cultură, iar dacă vrei să mănânci să o faci acasă, la restaurant sau altundeva? Iar pentru a nu deveni obez poți mânca cu măsură, nu trebuie să faci picnicuri cretine cu tablouri în jur în timp ce-ți îndopi burdihanul. La fel şi cu şcoala, ar trebui să rămână un loc unde să se învețe carte, la biblioteca să mergi pentru studiu şi nu pentru mascarade puerile şi workshopuri stupide şi tot aşa. Deja la cinema, la teatru sau la Ateneu mulți merg doar ca să pară implicați în viața culturală, să mănânce floricele şi să vorbească cu toți cunoscuții la telefon în timpul spectacolului…
    Nu e nevoie de noi „inițiative” din partea unor ONG-uri progresiste, fiindcă prostia este dejs destul de răspândită şi fără contribuția lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.