Țara bugetarilor. Acum avem şi mai mulţi

Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era, în aprilie 2024, de 1.292.549, cu 3.009 mai multe comparativ cu luna anterioară (plus 0,23%), aproape 64% dintre acestea fiind în administraţia publică centrală, conform datelor publicate pe site-ul Ministerului Finanţelor (MF), consultate de Agerpres.

Din totalul celor 826.241 de angajaţi din administraţia publică centrală (plus 2.351 faţă de luna anterioară), 608.392 lucrau în instituţii finanţate integral de la bugetul de stat (plus 1.530 angajaţi, comparativ cu martie 2024).

Cel mai mare număr de posturi ocupate se înregistra în Ministerul Educaţiei, respectiv 302.230 (minus 425 posturi ocupate), Ministerul Afacerilor Interne – 123.859 (plus 848 posturi ocupate), Ministerul Apărării Naţionale – 73.818 (plus 872 posturi ocupate), Ministerul Finanţelor – 24.762 (minus 7 posturi ocupate) şi Ministerul Sănătăţii -18.156 (minus patru posturi ocupate).

Potrivit sursei citate, în instituţiile finanţate integral din bugetul asigurărilor sociale erau ocupate 9.212 de posturi, cu 17 mai puţine faţă de martie 2024, în cele subvenţionate din bugetul de stat şi din bugetul asigurărilor pentru şomaj un număr de 44.386, în scădere cu 33, în timp ce în instituţiile finanţate integral din venituri proprii erau 164.251 de posturi ocupate (plus 871).

Totodată, în administraţia publică locală lucrau, în aprilie anul curent, 466.308 de persoane (+658), dintre care 286.443 în instituţii finanţate integral din bugetele locale (+403) şi 179.865 în instituţii finanţate integral sau parţial din venituri proprii (+255).

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

9 Comentarii

  1. Traim intr-o tara a minciunii institutionalizate! Au, nu ne-a promis , cumplitul si preacinstitul nostru p-ministru , atunci cand si-a luat in primire postul , ca va reduce numarul bugetarilor cu 200 000 ? Si s-a tinut de cuvant ? Nuuu, nici nu poate , sunt fel de fel de alegeri anul acesta si cum sa loveasca , asa de crunt , o parte a electoratului ? Cum ? Asa ca… a uitat! Au , maretul nostru Presedinte de tara , Iohannis, nu a promis , la preluarea celui de al-ii-lea mandat, ca atata timp cat D-nia sa va fi presedinte, nu va desemna, NICIODATA, un p-ministru din partea PSD, PSD fiind cel mai mare rau din Romania ? Si uite asa , uitand , azi, ce-a zis ieri, l-a desemnat pe Ciolacu, p-ministru ! „Minciuna , minciuna, tu dai iluzii dulci ca si morfina..” ( Pe bolta cand apare luna!”) Intrebarea este, de ce-si bat joc de poporul roman? Probabil ca asta meritam!

  2. Mihai Eminescu a fost bugetar atunci când conservatorii de la Junimea erau miniștri. Când erau în opoziție el era ziarist la ziarul partidului. Acuma un ales când se instalează în funcția publică aduce cu el câțiva noi bugetari dar când el pleacă ei rămân acolo și următorul ales aduce alți câțiva care vor rămâne după ce pleacă el…

  3. Nici nu știți ce pierdeți de la anul! Rujatele cu ochii cat cepele de la buget vor ieși în stradă și isi vor da ochii peste cap!

  4. ca se sustin la guvernare/parlament daca nu-si asigura niste alegatori fideli…3000 de angajati pot insemna 12.000 de voturi din partea familiei…nefericirea PSD este ca unii sunt ai PD-L-ului zis ADU prin trei filiere PMP, Orban si USR ultimii modificand organigramele prin demiterea functionarilor si numirea cui trebuie in perioada 2020-2023, acum si Ciolacu incearca marea cu degetul, oricum votul e al lor…parca 37% au avut la locale…

  5. Degeaba scrieti daca nu se iese in strada. Ar trebui sa avem maxim 14-15 judete, nu 41, apoi ori prfecturi ori consilii judetene. Comune cu minim 5000 de locuitori si cu maxim 4 consilieri. Iar in orase maxim 7 consilieri la municipii. Mai apoi 12-14 maxim de ministere si 4-5 agentii guvernamentale. Polonia are peste 30 milioane de locuitori si circa 800.000 de bugetari. La noi,1,2 milioane de bugetari x4 aduc minim 4,8 milioane de voturi pt ciuma rosie. Daca mai masluiesc ceva voturi au guvernarea inca 10 ani de acum incolo. Asa ca canci reforme…..

  6. Aproape 124 de mii la externe? Cu ce se ocupă ăștia, pe banii mei, că noi nu avem politică externă?

  7. 1 milion de bugetari, ori 1000 de euro pe luna, pai de aia se imprumuta guvernul in halul asta. 1 miliard de euro lunar merge numai in burtile bugetarilor, din care o mare parte joaca solitaire la serviciu.
    Guvuernul imprumuta cam 5 miliarde pe luna.
    Din aceasta suma tot cam 1 miliard e refinantarea datoriei anterioare (care se rostogoleste ca un bulgar pana ajunge avalansa si inghite tot)
    Restul banilor probabil merg la clientela, cei cu bordurile, cu papainoagele, cu festivalurile luminilor pe cladiri.
    Sistemul se numeste democratie si cuiva anume el profita, dar nu poporului…

  8. Cine sa muncească sa ii tina pe paraziți? Ăștia duc tara în subdezvoltare,inutili, ca niște celule canceroase care distrug și epuizează un corp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.