Transgaz, la UPG Ploiești: „Rămâneți în România”

Directorul Transgaz, Ion Sterian, a vizitat Universitatea de Petrol și Gaze Ploiești, la invitația, reactorului Alin Dinița, ocazie cu care a făcut o prezentare a companie și a transmis un mesaj studenților și absolvenților: “Rămâneți în România”, relatează Prahovabusiness.

Cu alte cuvinte, sectorul de petrol și gaze din România are mare nevoie de specialiști care să-și aducă contribuția la creșterea economică a României.

Vorbind despre posibilitatea unei cariere în cadrul Transgaz, Sterian a menționat multitudinea contractelor de cercetare privitoare la varii posibilități de eficientizare a activităților din Transgaz, spre exemplu, potențialul integrării hidrogenului din surse regenerabile și cu emisii scăzute de carbon în sistemul de transport al gazelor.

Transgaz este operatorul Sistemului Național de Transport a Gazelor din România și controlează Dispecerul Național de Gaze.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Mihai Soare 1104 Articole
Author

16 Comentarii

  1. Domnul Director ar trebui să precizeze și salariul. Un tânăr inginer 3500 net sau cei cu vechime 4000 – 4200 net, bineînțeles RON. Pentru cei ce lucrează la stațiile de pompare nu se asigură nici transport și nici mancare pe timpul serviciului, turei. Condiții demne de o companie ce are monopol și profit maxim. Doar pentru specialii din companie sunt asigurate salarii mai mult decât decente.

  2. Florian, Kromec, Beca, Tale, Stratula, Manolescu, Lari, . . . .

    la care ma adaug si eu insumi, un produs ingineresc care a lucrat 25 de ani pe cele mai mari zacaminte din lume cu cele mai competitive companii de productie, noi am contruit un secol de prosperitate energetica pentru fiecare.

    Pentru ca economicul decidea atunci si nu ideologiile si politicul, ambele nefundamentate si nedemonstrate in timp.

  3. INAINTE DE 1989 ROAMANIA AVEA CEA MAI DEZVOLTATA INDUSTRIE PETROLIERA DE PE PLANETA , ……………….

  4. Ramaneti in Romania? Transgaz cumpara DOAR de la producatori turci sau cehi si drept consecinta, producatorii romani din industria de gaz au intrat rand pe rand in insolventa si apoi faliment. Zero fabrici romanesti beneficiare de ajutor de stat, zero zero sustinere, zero fabrici acceptate in proiecte emblematice. Transgaz ii ajuta doar sa se inmormanteze. Toi cei care au ramas in Romania regreta acum ca Transgaz nu cumpara oricum nimic de la fabricile din Romania … asa ca plecati frati studenti, se incurajeaza doar importurile!!!!

  5. @ Ăștia sunt ”mutanții” bolșevismului și securismului, politic li se spune și ”cameleoni”, probabil, își modifică ”adn-ul industrial”, bolșevizat, cu structuri soroșist-globaliste, ceea ce se poate vedea și din fotografie, cu ”sistemul” că ..la vremuri noi”, iar ei , ?

  6. Directorul Transgaz, Ion Sterian, a vizitat Universitatea de Petrol și Gaze Ploiești și a transmis un mesaj studenților și absolvenților: “Rămâneți în România” că noi trimitem tot gazul în Ungaria și Austria. Voi și părinții voștri încălziți-vă și faceți mâncarea cu lemne sau la butélie că domnul Ion Sterian face terminale și conducte de gaz pentru străinii care urăsc România și pentru super bogații ce vor avea mașini pe hidrogen.

  7. Și că o ultimă adaugire. Domnii din CA de la Transgaz au auzit cumva de offset. Contractul făcut pt compresoarele stațiilor de pompare pare un nou tip de Bechtel contract. Vă mulțumim dar la salariile și condițiile de muncă oferite mai bine ospatar, chelner in Italia decât angajat Transgaz.” Munții noștri aur poartă, Noi cerșim din poartă în poartă.”

  8. ce gluma proasta e neica asta, tinand cont ca tradatorii de neam din parlament si europarlamentarii voteaza pe banda rulanta reducerea si eliminarea exploatarilor de petrol si gaze, trebuie sa fie din cale afara de prost un tanar inginer sa nu-si caute oportunitati afara unde se plateste regeste.

  9. Că ați amintit de Beca, niște citate din cartea „Geologia zăcămintelor de petrol și gaze”:
    A. Ipoteze
    Afară de Boutigny şi V. S. Sokolov, care consideră că petrolul are o origine cosmică, ceilalţi cercetători mineralogi consideră că el s-a format ca urmare a reacţiilor care s-au produs în scoarţa Pămîntului.
    Unii cercetători consideră că petrolul are o origine organică, el provenind din descompunerea substanţelor vegetale sau din distilarea, pe cale naturală, a cărbunilor de pămînt; alţi cercetători atribuie petrolului o origine exclusiv minerală; alţii consideră ca posibilă atît originea vegetală, cît și cea animală.
    1. Ipotezele originii minerale
    Susţinătorii acestei ipoteze se bazează, în general, pe rezultatele obţinute in laborator.
    B e r t h e l o t (1866) a obţinut hidrocarburi de tipul celor din petrol din acţiunea acidului carbonic asupra metalelor alcaline la temperaturi înalte, în prezenţa vaporilor de apă.
    D. I. M e n d e l e e v (1877), în urma cercetărilor de laborator a formulat o ipoteză în care susține că petrolul este de origine pur minerală și că s-a format în regiunile profunde ale scoarţei, din reacția vaporilor de apă supraîncălziţi cu carburile metalice.

  10. are salariu un inginer petrolist si cat are acest mafalda Sterian?
    Ce stie el despre extractia petrolului si a gazelor naturale?
    Poate se pricepe la apartamente prin Dubai…
    Cand vei asigura de la 5000E in sus, atunci sa-ti dai cu parerea.

  11. @Calin
    -sa speram ca plutim pe un ocean de petrol
    si ca putem CONSUMA tot oxigenul din Atmosfera:
    abia dupa asta ar putea incepe vrajeala cu „carboniferul”

  12. Motto:
    „O, rămâi, rămâi la mine,
    Te iubesc atât de mult!
    Ale tale doruri toate
    Numai eu știu să le-ascult;”
    (Mihai Eminescu – O, rămâi)

    Răspuns:
    „O, rămâi, rămâi cu bine
    Deşi-n sufletu-mi te port,
    N-avuşi sânge tu în vine
    Şi născut ai fost tu mort.”
    (Mihai Eminescu – O rămâi, rămâi cu bine…)

  13. Hidrocarburile se fac neîntrerupt nu „plutim pe un ocean de petrol”. Acestea fiind ușoare, mai ușoare decît apa, de ridică prin starturile poroase. Unele rămân prinse în bolte impermeabile, în numitele rezervoare. Ce scapă sînt mâncate de bacterii sau ajung în atmosferă unde se oxidează.
    E un ciclu natural.

  14. Pe domnul Ion Sterian il apreciez. Atat cat a putut, a incercat sa ajute oamenii din Trangaz si firmele din domeniu. Proiecte au fost. E un om bun, cu drag de Romania ,, dar ca fiecare din noi a plecat prea mult urechea la niste firme care doar au vrut sa se imbogateasca pe spatele marilor proiecte. Uitati-va spre producatori domn Sterian, sunteti un adevarat roman! Doar asa vom reusi sa tinem valorile acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.