Turiştii blocaţi pe un traseu din Masivul Bucegi, recuperați

Salvamontiştii din staţiunea Buşteni i-au recuperat, miercuri noapte, pe turiştii care au rămas blocaţi pe munte, pe un traseu din Masivul Bucegi, acţiunea, care a durat peste două ore, desfăşurându-se în condiţii foarte dificile din cauza vremii nefavorabile şi a vizibilităţii reduse, transmite MEDIAFAX.

Salvatorii montani din staţiunea Buşteni, de pe Valea Prahovei, au recuperat, miercuri seară, şase turişti care rămăseseră blocaţi în apropierea Cantonului Schiel, din Masivul Bucegi.

Turiştii, cu vârste cuprinse între 19 şi 23 de ani, au urcat pe munte, însă după ce s-a înnoptat au cerut sprijinul Salvamont întrucât unul dintre ei, o femeie, nu se mai putea deplasa.

Cei şase turişti au fost conduşi de către salvamontişti până la cabana Piatra Arsă, ei fiind în afara pericolului.

Acţiunea de recuperare, care a durat aproximativ două ore şi jumătate, a fost îngreunată din cauza temperaturilor de minus 18 grade Celsius, dar şi a viscolului şi a vizibilităţii reduse.

Salvatorii montani le reamintesc turiştilor că în această perioadă toate traseele montane din Masivul Bucegi sunt închise şi le recomandă celor care vor să urme pe munte să folosească telecabinele şi să nu se depărteze de cabane.

Potrivit şefului Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, turiştii care se aventurează să urce pe jos pe Platoul Bucegi se expun riscului de a rămâne blocaţi sau riscului de hipotermie, în condiţiile în care tempraturile extrem de scăzute înregistrate în ultimele ore pe munte sunt resimţite de corpul uman ca fiind şi mai scăzute, în condiţiile în care vântul bate cu putere, viscolind zăpada şi reducând considerabil vizibilitatea.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.