Un prim pas în privatizarea Poștei Române

Statul român, prin Ministerul pentru Societatea Informațională (MSI), a acceptat oferta neangajantă depusă de către operatorul belgian de servicii poștale bpost pentru achiziționarea pachetului de 51% din acțiunile deținute la Compania Națională Poșta Română (CNPR), a anunțat, marți, ministerul.

„În urma analizei detaliate a documentelor depuse de compania belgiană bpost, Comisia de Privatizare a concluzionat că acesta răspunde cerințelor din caietul de sarcini. Invităm ofertantul să continue procedurile de due-diligence pentru a trece la următoarea etapă, cea a depunerii unei oferte ferme de achiziționare a pachetului majoritar la Poșta Română. Reamintim faptul că operatorul național de servicii poștale a încheiat anul 2014 cu un profit substanțial, după șase ani de pierderi consecutive, și a demonstrat că poate fi un activ valoros pentru un investitor strategic”, a declarat Sorin Grindeanu, ministrul pentru Societatea Informațională.
Conform ministerului, admiterea ofertantului bpost în etapa de due-diligence a procesului de privatizare presupune, în principal, acces la camera de date, întâlniri operaționale cu managementul companiei și negocierea contractului de privatizare.

Conform ministrului de resort, operatorul poștal belgian bpost ar putea avansa o ofertă angajantă pentru achiziționarea Poștei Române până la finele trimestrului al doilea din acest an, respectiv sfârșitul lunii iunie, dar poate exista și o prelungire motivată a termenului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Eugenia Solomon 1416 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.